De column van Harrie van Rooy


Ik kreeg een telefoontje van de voorzitter van PSV Fans United met de vraag of ik een column wilde schrijven over wat me het meest is bijgebleven na een negental eredivisiewedstrijden en wat Europese potjes. Dat vond ik geen enkel probleem.

Als je dan in een vogelvlucht terug gaat kijken springt er wat mij betreft één wedstrijd uit die alle ingrediënten voor een column bevat. Ik kom dan bij de wedstrijd tussen PSV en Ajax van 22 september jl..

Onder een explosie van vuurwerk betraden de spelers de grasmat van het Philips Stadion. Kijk, daar heb je gelijk mijn eerste punt. Het was professioneel vuurwerk, wat ik betreur omdat ik persoonlijk de voorkeur geef aan vuurwerk afgestoken door de fans. Maar daar hebben zo de bobo’s van de KNVB haar eigen mening over. Afijn, PSV begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd wat meteen een grote kans opleverde voor die gozer die eigenlijk verbannen was naar Jong PSV. O Philip, roep dan voor het seizoen ook niet zo hard dat degene die hun contract niet willen verlengen daardoor hun opwachting moeten maken bij Jong PSV! Inderdaad er staan veel jonge spelers in het eerste, maar het is dus PSV1, beste Philip.

Gelukkig werd er verder gevoetbald, zij het niet dat PSV na een goede eerste twintig minuten het heft uit handen begon te geven. Niet dat het grote kansen voor eigen doel opleverde, maar er was wel constant dreiging op eigen helft. De bakjes thee werden opgezocht met een 0-0 stand en veel fans waren benieuwd hoe de tweede helft zou aflopen, want PSV speelde de eerste helft met twee gezichten. Na de thee, die blijkbaar door de PSV’ers met meer genot was opgedronken, begon PSV weer sterk. Dit keer echter geen kansen missen, maar zeer effectief bezig zijn door binnen een kwartier vier maal de doelman van Ajax te passeren. Huppakee, houdoe en bedankt! Houdoe en bedankt? Tegen wie werd dat dan gezongen? O ja, natuurlijk tegen de spelers van Ajax, want er waren geen meegereisde fans! Geen meegereisde fans, hoe kan dat dan? Nou, vraag dat maar aan Prorail, de KNVB en “onze grote vriend” burgemeester Van Gijzel! Wat een schande. ZONDER UITFANS GEEN VOETBAL!!


De column van Harrie van Rooy
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united