De column van Harrie van Rooy


Deze zomerstop komt er om de 2 weken een column op deze website door de eigenzinnige Harrie van Rooy. PSV Fans United hoeft het niet perse eens te zijn met de geschreven tekst.

De zomerstop van de vaderlandse competitie wordt door de voetballers gebruikt om tot rust te komen, het verruilen van club, uit te komen voor een nationaal team en wie weet wat voor andere dingen. Helaas hoor je vaak  tijdens een seizoen dat spelers al bezig zijn met andere clubs. Gaat het daarom al 3 jaar fout na de winterstop?  Het opvallendste gerucht, noem het gerust een klucht, was natuurlijk Marcelo en Barcelona. Hoe haalt die veelvuldig falende centrumverdediger zich zoiets in zijn hoofd. Waarschijnlijk bedoelde hij dat ie er naartoe zal gaan als toerist. Of bedoelde hij voetballen bij laagvlieger Español?

De nieuwe trainer van PSV, Cocu, is gecharmeerd van wat De Boer de laatste jaren bij Ajax bereikt heeft. Komt dat niet mede door de helpende hand van PSV door het onnodige puntverlies? Ik hoop in ieder geval niet dat we een kopie gaan worden van Ajax. Qua winnen van prijzen  natuurlijk wel, maar PSV moet haar eigen cultuur blijven behouden! Dit seizoen was er ook een trainer die in de winterstop al wist dat zijn carrière maar 1 jaar zou duren bij PSV. Het lijkt mij dan sterk dat je jezelf nog voor de volle honderd procent kunt geven.

De transferperiode is een feit, de geruchtenstroom komt opgang.  Pieters naar Stoke City, Mertens naar Napoli en Toivonen naar Norwich City. Spelers met aflopende contracten worden vriendelijk verzocht om hun contract te verlengen, doen ze dat niet kunnen ze in de Jupiler League bij Jong PSV gaan spelen. Dat vind ik een goede beslissing van de technische staf, al hadden ze dit al enkele jaren eerder moeten doen met bijvoorbeeld Afellay en Labyad. Toivonen begrijpt niet dat PSV hem zo behandeld als ie niet bijtekent omdat hij zoveel voor PSV heeft gedaan. Dit kan je natuurlijk ook omdraaien. PSV heeft hem jaren goed behandeld dus maak je er geen probleem van om bij te tekenen. De tijden van Mister PSV, Van der Kuijlen, waren toch veel mooier, nu draait alles om de miljoenen. Spelers lijken nooit meer genoeg te hebben, willen steeds meer. Daarom vergeet ik ook nooit wat PSV Fans United-voorzitter Bovers ooit in het fanzine schreef: “de spelers praten over een miljoen per jaar als of het niets is, terwijl de hardwerkende mens dat niet bij elkaar krijgt al werkt die tot zijn 65ste”! 



Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united