De column van Harrie van Rooy


Donderdag 27 juni krijg ik een WhatsApp met PSV heeft Jozefzoon gekocht. Jaja, Harrie gaat ook met de tijd mee en heeft dus WhatsApp. Zo naïef als ik ben dacht ik gelijk aan Pearl Jozefzoon, de vriendelijke zangeres met prachtige stem die in 2011 tweede werd bij The voice of Holland. Nou, dat zal dan wel een leuke aanwinst zijn voor PSV/FC Eindhoven vrouwen, moet je mij hierover whatsappen?
Wat later, toen ik aan het surfen was op internet, begreep ik pas waarom de WhatsApp was verstuurd. Ik las het bericht dat PSV Florian Jozefzoon had gekocht. Was het zo’n tegenvaller omdat er nu geen leuke vrouwenvoetballer naar Eindhoven kwam, maar een familielid die zich nog niet heeft bewezen. Als zulke voetballers de basis gaan vormen voor het nieuwe PSV, zullen wij het als supporters erg zwaar gaan krijgen in de toekomst. Door dit beleid snap ik voor het eerst waarom Mark van Bommel is gestopt…

Over Van Bommel gesproken, op 19 juli is in het Philips Stadion zijn afscheidswedstrijd. Eindelijk zal dan Jaap Stam weer te bewonderen zijn omdat hij een uitnodiging heeft gehad om te komen spelen. Heeft ie toch zijn woord gehouden dat hij terug zou komen… PSV grijpt met die wedstrijd meteen haar kans om deze dag in het teken te zetten van haar honderdjarig bestaan. Lekker makkelijk van ze, hoeven ze zelf geen tegenstander te zoeken voor de beloofde jubileumwedstrijd.

Lens en Mertens vertrekken. De laatste vind ik een groter verlies voor de club. Naast zijn weergaloze acties en doelpunten was Mertens ook de man van de assists. Ik hoop dat de kleine Belg zal slagen bij het grote Napoli. Mertens zal er wel aan moeten wennen dat er in Napels een andere gemoedelijkheid heerst dan in België en Nederland. Om maar een voorbeeld te noemen:  De Slowaak en Napoli-sterspeler Marek Hamsik werd op weg naar de luchthaven door drie mannen overvallen en beroofd van zijn peperdure horloge. Zijn wagen werd omsingeld door scooterrijders waarna zij de ramen insloegen. Gelukkig raakte noch Hamsik noch zijn vrouw hierbij gewond, de schrik was natuurlijk wel heel groot.


Al een half jaar lang loopt PSV-directeur Brands aan Adam Maher van AZ Alkmaar te trekken. Er lijkt een behoorlijk verschil te zitten tussen de vraagprijs en het door PSV gedane bod. Mijn zoon zegt altijd tegen mij: “Pa, als je iets leuk vindt moet je het kopen anders krijg je er spijt van”. Dus PSV waar wacht je op en haal deze smaakmaker! Normaal wil ik mijn zoon niet betrekken in de column, want dan begin ik een beetje te lijken op een columnist van het Eindhovens Dagblad die het vaak over zijn dochtertje heeft. Jos Kessels heet die man, geloof ik? Wat ik wel weet is dat die Jos niet met de tijd meegaat, want hij snapt niet dat supporters over 010, 020, 030,040 en andere netnummers spreken om een stad aan te duiden. Jos, droom maar lekker verder!Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united