Behoor jij tot de PSV-familie? - door Harrie van Rooy


De eigenlijke betekenis van familie zijn is dat je bij een groep personen hoort die men als bloed- en aanverwant beschouwt. Hoe kom je dan bijvoorbeeld aan het woord PSV-familie? Eigenlijk is dat heel simpel, je bent met PSV verwant. Niet door bloed dus, maar je houdt met zijn allen van je club. In het dagelijks leven zullen bij de bloed- en aanverwanten families de meningen vaak verschillen.

De ene houdt van ijshockey, de ander van tennis en weer een ander van honkbal. De ene is voor PSV, de ander voor de plaatselijke amateurvereniging  en weer een ander voor FC Eindhoven. De ene houdt van U2, de ander van Frans Bauer en weer een ander van Guus Meeuwis. De ene houdt van rode lingerie, de ander van wit en weer een ander houdt er helemaal niet van.
De ene houdt van wortelstamppot, de ander van gyros en weer een ander van een gekookte aardappel. De ene houdt van een goed koud glas Bavaria, bij de ander maakt de temperatuur van bier niks uit en weer een ander drinkt liever alcoholvrij. De ene houdt van GTST, de ander van Overspel in de liefde en weer een ander van een serie. De ene houdt van horror-, de ander van actie- en weer een ander van komische films. De ene rookt sigaret, de ander sigaar en weer een ander pijp.
De ene houdt van het dragen van kleding van zijn favoriete club, de ander draagt merkkleding en weer een ander draagt van alles wat. De ene houdt van sfeeracties, de ander doet daar liever niet aan mee en weer een ander komt daardoor 5 minuten later. De ene is fanatiek met zijn club bezig, de ander gematigder en weer een ander vindt het allemaal best. De ene bezoekt wedstrijden, de ander volgt zijn club via teletekst en weer een ander kijkt op tv. De ene kan tegen kritiek, de ander vindt het niet kunnen en weer een ander kan er helemaal niet mee omgaan. 
Dit zijn enkele voorbeelden uit het dagelijks leven van bloed- en aanverwante families, maar die verschillen van meningen  komen ook binnen de PSV-familie voor. Zo is het nu, zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven. Respecteer je elkaars meningen niet dan kun je je afvragen of je wel tot de PSV-familie behoort.


EENDRACHT MAAKT MACHT!Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united