Aan 't 'blauwdoek' meer sterren


Aan 't 'blauwdoek' meer sterren is tekst uit het PSV-clublied. Wij vragen ons daarom weleens af of spelers en technische staf wel weten waar dat voor staat? De sterren staan namelijk voor elk kampioenschap van PSV. Nu is het wachten op de tweeëntwintigste ster waar wij als trouwe fans alweer veel te lang op moeten wachten! Kop op, PSV, ga ervoor! De strijd zal ontbranden een ieder vecht mee, vooruit nu Rood-witten vooruit PSV!

PSV Fans United heeft meerdere tribunedoeken die enkele malen per seizoen op een tribune, over de hoofden van fans, omhooggaan. Het doek van 20- bij 20m met de tekst Aan 't 'blauwdoek' meer sterren wordt na elk seizoen vernieuwd. Helaas niet altijd door een ster te kunnen toevoegen, maar door het gaan en komen van spelers of een trainer. Ook na transfers in de winterstop passen we het doek aan.
Naast het blauwdoek met het logo van PSV Fans United en de tekst staan meestal de portretten (2- bij 3m) van 24 spelers, ooit aangevuld door de trainer. Dit seizoen is er een speler vervangen door de trainer, wij vinden dat hij er niet op hoort! Uit kosten besparing verwisselen we dus na het seizoen of winterstop de portretten, dat is stukken goedkoper dan een nieuw doek te laten maken. Dit seizoen, het jubileumjaar, hebben we al de portretten vervangen om zo de spelers op het doek te zetten met het jubileumshirt aan.


Het officiële clublied van PSV

Voor Rood-Wit gezongen
vol man'lijke kracht
Een lied met ons allen
want eendracht maakt macht
Wij trekken ten strijde
een strijd vol van vree
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


Wat eens d'Oude Glorie
aan roem heeft gebracht
Dat geeft ons vertrouwen
de moed en de kracht
Om verder te bouwen
aan ons PSV
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


Wij houden voor ogen
de Rood-Witte vaan
Aan 't 'blauwdoek' meer sterren
de club bovenaan
Wij zullen steeds strijden
sportief en voor twee
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


En komen er tijden
van veel tegenslag
Dan zullen wij tonen
wat vriendschap vermag
De strijd zal ontbranden
eenieder vecht mee
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.

 Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united